Speaker

Extreem

Auto & HiFi Coevorden

 

 

 

 

 

 

 Extreme auto's - Boomcar
Combo

Deurpaneel

Subwoofers

dB Drag Het doel van deze extreme auto is een zo hoog mogelijk geluidsniveau te bereiken. De meest voor de hand liggende methode is veel vermogen en veel luidsprekers plaatsen. De auto levert dankzij een vrachtwagen accu in totaal 230 ampere/uur en stuurt daarmee 4 vier-kanaals MTX versterkers aan die samen 640 watt leveren. Dit vermogen wordt doorgegeven aan 18 subwoofers. Het hoogst gemeten geluidsniveau van deze extreme auto is meer dan 150 decibel.

Behalve de inzet van veel luidsprekers en veel vermogen is ook aandacht geschonken aan minder brute kracht. Zo zijn de luidspreker behuizingen zo berekend dat iedere luidspreker in de juiste ruimte speelt en daarmee het hoogste rendement haalt. Bovendien is de auto acoustisch gedempt en geisoleerd om er zeker van de zijn dat het geluid binnen blijft. Daarom is "slechts" 640 watt voldoende om lokale aardbevingen te veroorzaken en mening andere boomcar het nakijken te geven.

De Opel Kadett Combo van "Auto & Hifi Coevorden" is in het hele land te bewonderen op shows en auto hifi wedstrijden. Bekendste wedstrijdvorm is de "dB drag race", hierbij komen twee auto's tegen elkaar uit. Een serie lampen licht op om aan te geven welke auto het luidst speelt. De luidst spelende auto blijft en daagt de volgende kandidaat uit. Wie niet zo lang kan wachten kan de auto iedere dag zien in de showroom van "Auto & Hifi Coevorden".


 Extreme auto's - Hifi auto
Suzuki Swift Kofferruimte IASCA Extreem van een heel andere orde is deze Suzuki, hierbij ligt de nadruk op natuurgetrouwe weergave. Geen kwantiteit maar kwaliteit. Door het gebruik van zeer hoogwaardige componenten en het acoustisch aanpassen van het gehele interieur is getracht een puur hifi geluid te krijgen dat vergelijkbaar is met dat van de duurste huiskamer apparatuur.

Om dit resultaat te bereiken is het interieur compleet vervangen door een interieur dat niet alleen luxer is, maar ook dat acoustisch verantwoord is. Alle zijpanelen zijn uit MDF hout vervaardigd en alle metalen delen zijn voorzien van anti-dreun platen. Het elekrtisch systeem van de auto is opgewaardeerd zodat zware versterkers zonder probleem kunnen worden gevoed.

Voor deze auto is voor de top lijn van Pioneer gekozen, het ODR systeem. Dit systeem is gebaseerd op pure klasse A versterkers en bedoeld voor hifi weergave.

klik op een foto voor een beeldvullende versie

Auto & HiFi Coevorden
Modem 2H
7741 NJ   Coevorden

tel.
fax.
:
:
E-mail:

beginpagina - car audio theorie - 24 volt (vrachtwagens) - auto's van klanten